" ŞEYTANİ-RÜYA NEDİR ? - Sırlar Deryası

ŞEYTANİ-RÜYA NEDİR ?

Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor: Rüya üç kısımdır. Birincisi Allah’tan müjdeler (sâlih rüyalar)dır. İkincisi “hadîs-ün-nefs” denilen (bilinçaltı) rüyalardır. Üçüncüsü şeytandan kaynaklanan korkulu rüyalardır. Sizden biriniz hoşuna giden (güzel bir) rüya gördüğü zaman, dilerse bunu (iyi kişilere) anlatsın. Hoşuna gitmeyen rüya gördüğünde de, bunu hiç kimseye anlatmasın; ancak kalkıp hemen (iki rek’at) namaz kılsın. (Tirmizî-İbni Mâce)

Şeytanın insanı korkutmak, üzmek veya onunla oynamak için hayâline getirdiği şeyler, gösterdiği rüyâlar. Bu çeşit rüyâlar kötü ve karışık olup, guslü icap ettiren ihtilâm hâli, şeytanın insanla oynaması ve aldatması neticesinde meydana gelir. Bu rüyalara itibar edilmez. Bu türden rüyalar görüldüğünde Resûlullah (s.a) mü'minlere şu şekilde hareket etmelerini tavsiye etmiştir: "Rüya Allah'tandır. Hulm (sıkıntılı rüya) şeytandandır. Öyle ise, sizden biri, hoşuna gitmeyen kötü bir rüya görecek olursa sol tarafına tükürsün ve ondan Allah'a sığınsın. (Böyle yaparsa şeytan) kendisine asla zarar edemeyecektir." (Buharî, Müslim, Muvatta,Tirmizî, Ebu Dâvud)



Şeytani rüyalar, şeytanın rüyada da iş başında olduğunun ve bizi kandırmaya çalıştığının göstergesidir. Çünkü şeytan, rüyalar yoluyla bilinçaltımıza şer tohumları ekmeyi amaçlar. Bu tür rüyalara itibar edilmez ve Peygamber Efendimizin ifadesiyle Buradan da anlayacağımız gibi şeytani rüyaları başkalarına anlatmamamızın uygun olduğu söylenmiştir.





Gecenin ilk saatlerinde görülen rüya, yalancı rüyadır. Bu rüyanın tabiri yoktur ve etkisi de olmaz ve geçersizdir.


ŞEYTANİ-RÜYA NEDİR ? ŞEYTANİ-RÜYA NEDİR ? Reviewed by Ben Bilmem on Pazartesi, Mart 27, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.