" REMİL İLMİ NEDİR ? - Sırlar Deryası

REMİL İLMİ NEDİR ?








Remil İlmi diğer bölümler de de bahsettiğimiz gibi geleceğin ve geçmişin olaylarını doğruya en yakın sonuçla bilmemizi sağlayan mucizevî bir kehanet ilmidir. Bu ilmin bir peygamber ilmi olarak tarihte tezahür etmesi ve bulunduğu asra ( MÖ 605-562) büyük bir damga vurması ve sonraki asırlarda dünyanın en büyük imparatorluklarında imparatorlar tarafından büyük ilgi görmesi ve halk arasında bilgeler vasıtasıyla kullanılması günümüze kadar ulaşmasında çok önemli unsurlardandır.




Remil İlmi, bulunduğu tarihten itibaren 1800’lü yıllara kadar elit devlet sistemi içinde özellikle doğu devletlerinde birçok çıkmaza girmiş olayların içinden çıkılmasını sağlamıştır. Devlet adamlarının atanmasında, savaşa girilip girilmemesi hakkında dahi asrın en ünlü Remil İlmi bilgelerinin (remmallerin) bakımlarından faydalanılmıştır.


Cenabı Hak , Kuran-ı Kerim ' in Cin sûresi 26. ayeti kerimesinde mealen şöyle buyurmuştur:
"Mugayyebatı yani bütün gizlileri bilmek yalnız Allah ' a (CC) mahsustur. Gaybını da hiç bir ferde açıklamaz , ancak resullerinden ve razı olduğu kimselerden dilediğine onun bazısını bildirir. "




İlm -i remil peygamberlerden Danyal (AS) a verilmiş bir mucizedir.Remilde 16 değişik şekil vardır .Bu şekiller 32 hat ve 32 noktadan meydana gelmiştir .Her hat iki noktaya denk gelmektedir ki 32 hattan 64 nokta çıkar. Remilin 32 noktasını da bunlara ilave edince yekun 96 olur ki ebced le hesap edilmiş olan Danyal (AS)' ın ismine denk gelir .Remil ilmini halka öğretmiştir.Bu itibarla bu ilme çalışıp öğrenebilenlere bazıhususlarda müşkillerini halletme imkanı verilir.Bugün dünyada harikalar meydana getiren bilgisayarların esası da hat ve noktalarla yapılmış 16 şeklin muhtelif sentezlerinden meydana getirilen bağlarla düzenlenmektedir. 




16x 16 =256 eder ki Cenabı Hakkın NUR ismine denk gelmektedir.NUR isminin anlamı : İstediği kişilere ve gönüllere maddi ve manevi yönden ilim ve irfan dağıtan demektir .

Mahsusatı yani elle tutulan şeyleri görebilmek için ışık , makulatı yani zevken bilinen şeyleri idrak edebilmek için de irfan nurunu devamlı surette ihsan ve inayet buyuran ve bütün varlığı kavrayan Zat-ı İlahinin bir tecelli ve zuhuru nurudurRemilin başlangıç ve kökü hakkında kısaca bilgi verebildim kanısındayım.Şimdi Remil in nasıl atılacağını şekillerini , işaret etikleri manaları kısaca yazarak siz değerli ziyaretçilerimizi elden geldiği kadar aydınlatmaya çalışacağım.Remil atmakta bir çok usüller vardır .Remil Arapça kum demektir . Çok eski zamanlarda kağıt henüz yaygın olarak kullanılır olmadığından atılan remiller kum üzerine yazıldığı için ismi ilmi remil kalmıştır . Kağıdın icadından sonra atılan remiller aynı sistemle kum yerine kağıt üzerinde yapılmaya başlanmıştır .Remil atmada kolaylık olmak üzere bazı memleketlerde zar kullanılmıştır.Şöyle ki remil attırmak isteyen kimselere 16 kere zar attırılarak gelen zarın tek veya çift oluşuna göre (tek sayılar için nokta ve çift sayılar için çizgi) remil tablosu düzenlenerek sonradan yoruma geçilirdi.Bundan başka yine bazı yerlerde kolaylık olması bakımından 16 remil şeklinin her birinden 4 er adet küçük kağıt parçalarına yazılıp bükülerek bir torbaya konur ve remil attırmak isteyen kimseye niyet ettirildikten sonra torbadan kağıtlar birer birer çektirilerek remil tablosu düzenlenir ve yoruma geçilirdi.



Remil İlmi halk arasında da büyük ilgi görmüştür. Kimi rivayetlerde önemli eşyasını bir arazide kaybeden kişi zamanın Remil İlmi uzmanlarına başvurduğu ve bulunduğu söylenir. Başka bir örnekte definelerin aranmasında Mısır’da kullanıldığı rivayet edilir. Halk arasında bu kullanımlar dışında hemen hemen hayatın her noktasında kullanılan ve bozulmaya uğramamış yegane kehanet sistemidir.


1800’lü yıllardan sonra günümüze kadar sanayileşme ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların ilgi alanlarının değişmesi, maddeye bağlı bilimlerin gelişmesiyle birçok ilim gibi Remil sanatıda unutulmaya yüz tutmuştur.



Geçim sıkıntılarının giderek artması ve insanların ihtiyaçlarının giderek fazlalık göstermesi Remil gibi değerli bir kehanet ilminin unutulmasına ve sadece dünyada çok az temsilcilerinin bulunmasına yol açmıştır. Geçmiş zamanlarda insanlar bir öğreti için yıllarını ayırabiliyorlardı. Remil İlmi öğretisinin de uzun yıllar olan eğitimini maddi bir getiri olmaksızın zamanlarını ayırabiliyorlardı. Artık günümüzde maddi bir getirisi olmayan parapsikolojik bilimlerin ilgilenilmesi oldukça zor ve imkânsız hale gelmiştir ve artık günümüzde Remil İlmi için 8 ile 12 yıl eğitim almak hem olanaksız, hem de şifreli kitapların olması ve bu kitaplara vakıf insanların azlığı nedeniyle imkânsız hale gelmiştir.

Logizmo günümüzde yok olma tehlikesi içinde olan bu mucizevî kehanet bilimini Sn. İbrahim Yaşar’ın değerli katkılarıyla tarihin tozlu sayfalarından günümüzün modern dünyasına kazandırmanın onurunu ve mutluluğunu duyuyoruz. Şimdi sizlere tarihte yaşanmış ve Bazıları net hüccet olan rivayetleri aktaracağız.
REMİL İLMİ NEDİR ? REMİL İLMİ NEDİR ? Reviewed by Ben Bilmem on Cumartesi, Mart 11, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.